Насловна Најновије Вучић: У прошлим ратовима Хрвати убили мог деду и спаљивали куће породици

Вучић: У прошлим ратовима Хрвати убили мог деду и спаљивали куће породици

133
0

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је данас, да су његовој породици током протеклих ратова Хрвати спаљивали куће, цркву у мјесту одакле је његов отац и све друго, па је спаљивање лутке с његовим ликом ситница.

Вучић је подсјетио да су његовом оцу Хрвати убили и оца и дједу.

„Ваљда је код њих традиционално да спаљују. Сигуран сам да је мој отрац поносан да им његов син буде највећи проблем, а њему убили и оца и деду. А да смо ми то урадили, не дај Боже некоме од њихових, цела Европа би нам се накачила, морали бисмо да похапсимо пола Србије. То су ти двојни стандарди. Овако много су јаки, честитам им на томе“, рекао је Вучић коментаришући паљење лутака са његовим и ликом предсједника Русије Владимира Путина на карневалу код Сплита. Он је поручио да све што они могу, јесте да спаљују лутке.

„С једне стране неко би рекао жалосно је да спаљујете неке људе, њихове лутке, али ја нисам био несрећан због тога. Увек ми се чини да правилно изаберу. Био бих љубоморан да је био неко други од Срба“, рекао је Вучић у Нишу, након приказа наоружања и војне опреме Војске Србије.

Што се тиче новог потеза Приштине да забрани улазак возила са српским динарима на Косово и Метохију, Вучић је рекао да није изненађен и да је био у праву, јер ни до какве суспензије приштинске одлуке о забрани динара није дошло, а Приштина је лагала своје западне партнере.

„Они не пуштају динаре више да улазе. У складу са тим ћемо реаговати на дневном нивоу и гледати како да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији. Види се о каквим лажовима је реч и чиме се све служе. Видећемо каква ће бити реакција оних који су помогли да се направи таква приштинска власт и помажу да се таква накарадна и криминална одржи“, рекао је Вучић.

Он је навео да је Србији сасвим јасно шта је крајњи циљ Приштине према српском народу и у складу са тим, чувајући мир и слободу, водиће рачуна о интересима својих грађана.

Што се тиче његове идеје да се формира свеопшти народни покрет, Вучић је рекао да мисли да је крајње и најбоље вријеме за формирање једног широког народног покрета, јер испред нису лака времена ни за Европу, ни за свијет.

„Морамо да ујединимо све снаге свих људи који желе добро Србији, без обзира на њихова не увек истоветна мишења по различитим питањима. То је мој покушај да пронађемо најбољи одговор за све оне који би споља и изнутра и на сваки други начин да сруше Србију“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да Србија љубоморно чува своју војну неутралност, али да штити своје небо и своје грађане, те да никада ни по коју цијену неће жртвовати своју слободу.

Он је још једном честитао свим грађанима Србије Дан државности.

ИЗВОРСрна, фото принтскрин Јутјуб
Претходни текстУ Трнову обиљежен Дан бораца и Борачке организације Републике Српске
Сљедећи текстСвједок видио премлаћивање војника ЈНА у фискултурној сали “Фиса“