Насловна Најновије Групна фаза Лиге шампиона завршава се вечерас

Групна фаза Лиге шампиона завршава се вечерас

150
0

Преостале утакмице 6. кола групне фазе Лиге шампиона играју се вечерас, након чега ће бити позната имена свих 16 клубова који су се пласирали у осмину финала, најелитнијег фудбалског такмичења у Европи.

Пласман у осмину финала већ су осигурали Баyерн, Челси, Манчестер Сити, Наполи, Порто и Тотенхем као побједници група, а познато је и то да ће као другопласирани у наредну фазу Лиге шампиона ићи Ливерпул, Клаб Бриж, Интер, Ајнтрахт, те Борусија Дортмунд.

Такођер, међу 16 најбољих су се пласирали ПСЖ, Бенфика и Реал Мадрид, али они тек требају сазнати с’ које позиције ће чекати жријеб, а преостала су још два мјеста и то у групама Е и Ф.

Из групе Е у осмину финала могу проћи Милан и Салзбург и управо ће ова два тима вечерас играти директан дуел за пролазак даље, док се у групи Ф за друго мјесто међу 16 најбољих боре Лајпциг и Шахтар.

Познато је и пет клубова који ће на прољеће играти у Европској лиги, а то су тренутно Ајакс, Бајер Леверкузен, Барселона, Спортинг и Севиља, док је европска прича завршена за Ренџерс, Атлетико Мадрид, Викторију Плзен, Марсеј, Селтик и Kопенхаген.

Што се тиче вечерашњих мечева, Реал ће на свом стадиону дочекати Селтик у првим утакмицама које се играју у термину од 18:45 часова, а у истом термину за осмину финала бориће се већ споменути тимови Шахтар и Лајпциг.

С тим у вези, највише пажње од дуела који се играју од 21 час привлачи меч на Сан Сиру, гдје ће Милан угостити Салзбург, а занимљиво ће бити и у Лондону, гдје ће Челси дочекати Динамо и гдје загребачки Модри морају остварити побједу, уколико желе на прољеће играти у Европској лиги. Уз то, треба им побједа Милана против Салзбурга.

Од осталих мечева, Kопенхаген ће дочекати Борусију Дортмунд, док ће у истој групи Манчестер Сити на домаћем терену играти против Севиље.

Дерби, иако нема никакав резултатски значај, играће Јувентус и ПСЖ у Торину, а у истој групи ће Макаби дочекати Бенфику на свом терену.

 

ИЗВОРКликс.ба, фото EPA-EFE
Претходни текстАМС РС: Несметано одвијање саобраћаја
Сљедећи текстПосланици о буџету и програму економских реформи