Насловна Најновије Грчка: Најмање двоје погинуло, троје нестало у поплавама

Грчка: Најмање двоје погинуло, троје нестало у поплавама

164
0

Најмање двије особе су погинуле, а три се данас воде као нестале након што је јака киша поплавила куће и предузећа и уништила инфраструктуру у централном дијелу Грчке, саопштила је ватрогасна служба.

Ватрогасна служба саопштила је да је тијело старије жене пронађено данас у близини насеља у јужној области Пелион, у централној Грчкој, чиме је број погинулих током невремена повећан на два.

Мушкарац је преминуо јуче након што се зид срушио на њега током непогоде у лучком граду Волосу, а 94 затвореника пребачена су синоћ на сигурно након што је јака киша оштетила дио њиховог објекта.

Олуја „Данијел“, која од понедјељка, 4. септембра, погађа Грчку, покренула је клизишта, уништила мост, изазвала урушавање стубова за пренос струје и однијела десетине аутомобила у мутним водама, само неколико дана након смртоносног пожара на сјеверу земље.

Грчка је саопштила да је вријеме било најекстремније у смислу количине падавина од када се води евиденција у овој земљи.

Полиција је данас издала саобраћајна упозорења за градове Трикала и Кардица, пошто се очекује да ће се киша поново појачати током дана. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Припремамо уредбу о хапшењу и депортацији Шмита из Српске
Сљедећи текстЋосић на Међународном самиту партнерства за отворену власт