Насловна Најновије Дивље свиње шетају Загребом, освануле у дворишту школе

Дивље свиње шетају Загребом, освануле у дворишту школе

169
0

Седам дивљих свиња, које су протеклих недеља шетале у близини стамбених објеката и кућа по Максимиру, Дотршчини, Пречком и Шпанском, ноћас су се појавиле у дворишту Основне школе на Боровју у Загребу.

Једна Загрепчанка је појаву дивљих свиња у стамбеним блоковима и школском дворишту приписала неажурности градских власти у одношењу смећа, а друга је, како преноси загребачка Н1, рекла да не зна да ли би се због ове појаве смијала или плакала.

– Вријеме је да се нешто предузме конкретно јер нам је град у расулу. Лако је за свиње, оне долазе и одлазе. Већи проблем су штакори којих има свуда и они не бјеже него се само коте по грмљима и канализацијама па насеље постаје њихова територија – рекла је она.

Градоначелник Томислав Томашевић рекао је у јуну коментаришући појаву дивљих свиња у Загребу да их је било и раније и да то није ништа необично ни за друге европске метрополе.

Грађане је посавејтовао да их не хране и да им не прилазе, примјетивши да до сада није било неких већих инцидената са дивљим свињама.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПожар на објекту поред зграде Ректората
Сљедећи текстДјечији ортопед др Шешлија, 10. септембра у Болници “Србија”