Насловна Најновије Додик: Лукић је добар човјек, приморан да због неког илегалца долази у...

Додик: Лукић је добар човјек, приморан да због неког илегалца долази у Сарајево

170
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је да је в.д. директора „Службеног гласника“ Милош Лукић, данас приморан да због неког илегалца долази у Сарајево и да му у политичком процесу суди особа сумњиве ратне прошлости.

Додик је истакао да је Лукић добар човјек, велики патриота, одличан руководилац који одговорно извршава све своје обавезе и Република Српска му је захвална на тој посвећености.

„Сваки наш долазак у Сарајево, потврда је наше одлучности да се обрачунамо с лажљивим Шмитом. Ниједан Србин никада неће дозволити да неки Шмит одлучује умјесто народа. Све што су покушали овим монтираним процесом, само ће им се обити о главу. И питање је дана када ће се то десити“, истакао је Додик.

Упркос томе што је Лукићев предмет раздвојен од Додиковог, предсједник Републике је рекао да је циљ тог монтираног процеса исти.

„Желе да заплаше цијели српски народ, да доведу процес до краја и приморају све да прихвате причу о БиХ у којој се Српска ништа не пита и чија судбина зависи од воље неког лажног високог представника“, написао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Према његовим ријечима, цијела прича добија на значају с Лукићем, јер желе да пошаљу поруку да ће тако проћи свако ко буде бранио национални интерес и извршавао одлуке Народне скупштине.

Ljekari otkrili zašto Lukić ne može na suđenje | etto

„Раздвајањем поступка остварили су два циља, желе да убрзају све и да пресуде у што краћем року како би ми забранили политичко дјеловање, а на примјеру Лукића да покажу како ће проћи обичан народ. Данас је то Лукић, а сутра ко зна ко“, истакао је Додик.

Он је навео да је поносан на све људе који упркос застрашивању и пријетњама не одустају од одбране Републике Српске.

Пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у поступку против вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Републике Српске Милоша Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРСрна, фото Copyright Tanjug Video
Претходни текст„Илиџански борац“ сутра обиљежава Дан бораца и Борачке организације Републике Српске
Сљедећи текстХан Пијесак: Хуманитарни турнир за Милоша Божовића