Насловна Најновије До уторка пријаве за пливање за часни крст на Биоштици

До уторка пријаве за пливање за часни крст на Биоштици

135
0

На ријеци Биоштици у соколачком мјесту Кнежина, ове године ће четврти пут бити одржано пливање за Часни крст, а заинтересовани се могу пријавити до уторка, 16. јануара, изјавио је Срни један од иницијатора пливања Мирослав Нешковић.

Нешковић, који је и вишегодишњи учесник пливања за Часни крст, подсјетио је да је лани у богојављенском пливању на Биоштици учествовао 31 пливач, а ове године нада се још већем броју.

Према његовим ријечима, учесници се могу пријавити позивом на број телефона 066/035-017 и за све њих су обезбијеђени ручак и прикладни поклони, а за посјетиоце кувано вино и чај.

Организатор овогодишњег пливања за Часни крст је соколачко Удружење грађана „Свети Василије Острошки“, уз подршку општине Соколац.

Пливању ће претходити литургија у Манастиру Пресвете Богородице у Кнежини од 9.00 часова и свечана литија од овог храма до мјеста на којем ће бити обављен чин освештања воде и спуштања Часног крста у ријеку.

Српска православна црква прославља 19. јануара Богојављење – празник крштења Исуса Христа, којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере. Исуса Христа је на ријеци Јордан крстио Јован Крститељ, који је крштавао људе, припремајући их тако за долазак Месије.

Богојављење је један од највећих хришћанских празника, јер се сматра да су се у тренутку крштења први пут заједно појавили Отац, Син и Дух Свети, чиме је први пут објављена тајна Свете Тројице који су постали симбол вјере.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстОбиљежавање 30 година од погибије Зорана Цвијетића
Сљедећи текстЦвијановићева организује Божићни пријем у Источном Сарајеву