Насловна Најновије Дјеца упутила поруке љубави и заједништва

Дјеца упутила поруке љубави и заједништва

142
0

Дјеца и запослени у сребреничком вртићу „Полетарац“ данас су симболичним пуштањем плавих балона са порукама мира, љубави и заједништва скромно обиљежила Међународни дан дјетета – 20. новембар.

Педагог Хелена Радић рекла је новинарима да су упућене поруке да дјеца само заједно и удружено у слободи могу уживати у дјетињству и одрастању.

Овим поводом вртић је угостио првачиће из „Прве основне школе“.

„Различитим садржајима традиционално обиљежавамо овај датум као и све друге значајне датуме током године. Упознајемо дјецу о тим темама, као што су дани вода, шума, заштите околине и други“, рекла је Радићева новинарима.

Она је истакла да је ова установа препозната по тим и осталим активностима и креативности у дјечијем одгоју и образовању и да то потврђују награде и признања које су „Полетарац“ и његови запослени добили у претходном периоду.

Радићева је поменула посљедња признања добијена од Министарства просвјете и културе Републике Српске, а то је сертификат „Предшколска установа – пријатељ правилне исхране“. „Полетарац“ је међу пет вртића у Републици Српској са тим сертификатом.

„Наше колегинице Марија и Јелена Васић добиле су прву награду Министарства просвјете и културе за илустровану књигу `Путовање кроз датуме` коју су креирале и урадиле“, навела је Радићева.

Она је додала да је њихов рад „Полетарац“ доставио на јавни позив ресорног министарства и награђене су у категорији илустрованих прича за свој ауторски рад за најоригиналнији и најквалитетнији дидактички материјал за рано учење.

Запослени у овој установи и раније су награђивани и добијали разна признања за квалитетан рад.

У овом вртићу истичу да имају изврсне услове за рад јер раде у новој модерној, савремено опремљеној згради, која је прије неколико изграђена и савремено опремљена средствима Владе Србије.

„Полетарац“ има 30 запослених који брину од 128 дјеце у централном објекту и 21 дјетету у играоници у Скеланима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЖуто упозорење због вјетра на подручју Бањалуке, Фоче и Требиња
Сљедећи текстУсвојен Програм прославе Дана Републике Српске (ФОТО)