Насловна Најновије Жељезница повела у полуфиналу против Невесиња

Жељезница повела у полуфиналу против Невесиња

105
0

Футсалери Жељезнице су у првој утакмици полуфинала плеј-офа Прве лиге Републике Српске савладали Невесиње послије бољег извођења шестераца. У регуларном дијелу утакмице је било 3:3.

Жељезница много боље отвара сусрет и апсолутно једина на терену постоји првих 15 минута утакмице. Драган Бјелица голом наговјештава добар почетак домаћих, а одмах након тога још једна одузета лопта и лагана егзекуција Ибрахима Хршумовића и послије четири минуте то је већ 2:0 за домаћу екипу.

Наставили су изабраници Азиза Турудије да пријете Огњену Ромовићу, док са друге стране Невесиње јако мало тога доброг ради у уводним минутама меча, а онда у 11. минути Драган Бјелица постиже и други гол за великих 3:0 домаћих у 11. минути утакмице. И тада, као да је неко пресјекао ову утакмицу. Невесиње се буди у другој половини другог полувремена и почиње да игра футсал. Добро издање Невесињаца које ће услиједити у другом полувремену наговијестио је снажним ударцем и поготком након корнера Дејан Ковачевић, и са 3:1 се иде на полувријеме.

У другом полувремену много боља игра Невесињаца, Јасмин Балаш је спашавао своју екипу колико је могао, скинуо је два зицера Горана Кљакићу, још неколико добрих шутева, али ни он ништа није могао код голова Мирослава Андрића у 24. минути и Далибора Пудара непуну минуту касније. Имао је на другој страни Ибрахим Хршумовић одличну прилику, изашао је сам на Ромовића, шутирао поред гола, а и Драган Бјелица након што је остао сам и лопта му се одбила на четири метра, шутира изнад пречке.

Шта тек рећи за одбране Огњен Ромовића у 36. и 37. минути утакмице. Прво је Нермин Јусић био у продору, ‘шпицнуо’ је лопту, Ромовић одбранио, лопта се одбија на три метра до капитена домаћих Слободана Елеза, али Огњен Ромовић чудесном интервенцијом са земље чува своју екипу. Непуну минуту касније Слободан Елез је све сам урадио, из окрета се намјестио на лијеву ногу, снажно шутирао, али Ромовић још једном парадом избацује лопту у корнер и чува своју екипу.

Финиш утакмице припада Жељезници поново, која је преузела игру од Невесиња које се већ и уморило. У 39. минути имају и казнени ударац. Обје екипе су на седам минута до краја утакмице ушли у проблем са фауловима, а у 39. минути послије прекршаја над Јусићем Харун Човрк има казнени ударац, но Огњен Ромовић чита његову намјеру и спашава још једном свој тим, те се одлази у распуцавање са шест метара како би се одлучио побједник.

Тамо, прва четири ударца за Жељезницу погађају капитен Елез, Шћепановић, Јусић и Човрк, док су на другој страни сигурни Вуковић, Андрић и Радовановић. У четвртој серији Огњен Ромовић погађа стативу, да би се потом искупио и одбранио шестерац Јасмину Балашу. Десети ударац је узео Далибор Пудар, Балаш чита његову намјеру и брани ударац, те Жељезница долази до 1:0 у серији.

КМФ ЖЕЉЕЗНИЦА – КМФ НЕВЕСИЊЕ 3:3 (3:1) пен: 7:6

Судије: Горан Илић и Дарко Вукојевић (оба Добој)
Стријелци: 1:0 Бјелица 4, 2:0 Хршумовић 4, 3:0 Бјелица 11, 3:1 Ковачевић 11, 3:2 Андрић 24, 3:3 Пудар 26

Стријелци: Елез,Јусић, Шћепановић, Човрк (Жељезница), Р, Вуковић, Андрић, Радовановић (Невесиње)
Жути картони: Шћепановић, Бјелица (Жељезница), Аџић, Кљакић, Пудар, Аћимовић, Андрић (Невесиње)

ЖЕЉЕЗНИЦА: Балаш, Бјелица, Елез, Јусић, Хршумовић, Драговић, Радојевић, Ђорда, Годињак, Човрк, Шћепановић, Перовић, Минић
НЕВЕСИЊЕ: Ромовић, Андрић, Пудар, Кљакић, Ковачевић, Аћимовић, Шешлија, Радовановић, Паровић, Аџић, Р. Вуковић, Ђ. Вуковић

ИЗВОРSportDC
Претходни текстКК “Јахорина” савладао КК “Академац”
Сљедећи текстВучић: Предложићу Влади да размотри поновно увођење смртне казне