Насловна Најновије Зимска служба настоји да очисти све локалне путеве у Хан Пијеску

Зимска служба настоји да очисти све локалне путеве у Хан Пијеску

128
0

На подручју Хан Пијеска у току је чишћење локалних путева према Малом пољу, Kусачама, Kривачама, Планама и Џимријама, те према селу Kараула, односно изворишту са кога се напаја највећи дио становништва Хан Пијеска, рекла је Срни шеф општинске Службе за праћење чишћења локалних путева од снијега Зора Гашевић.

Гашевићева је нагласила да је данас приотитет локални пут према селу Џимрије, гдје више домаћинстава испоручује млијеко откупљивачу, пут према Малом пољу и Планинском кампу „Јазавчије рупе“, те селима Плане и Kриваче, гдје је за викенд боравило више породица са дјецом.

Возило за чишћење је упућено и према Kараули, по захтјеву мјештана и за потребу екипе из електродистрибутивне Пословне јединице Хан Пијесак.

Гашевићева је рекла да је тренутно без струје неколико рубних села, до којих су упућене екипе за отклањање кварова.

„Ми чинимо све што је у нашој могућности да обезбиједимо нормално одвијање саобраћаја на локалним путевима и остале потребе становништва, иако већ 48 часова пада снијег уз јак сјеверни вјетар“, истакла је Гашевићева.

На подручју Хан Пијеска снијег је виши од 50 центиметара, на сеоском подручју и знатно виши, а јак вјетар наноси снијег и успорава чишћење путева до мјесних заједница, кракова по појединих села и приоритетних саобраћајница у градском насељу Хан Пијесак, па из локалне управе моле грађане за стрпљење и разумијевање.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстЕУ: Од данас забрањен увоз руског дизела
Сљедећи текстПолицији пријављен напад на посматрача на изборима за начелника Братунца