Насловна Најновије Изложба „Живи сјећање“

Изложба „Живи сјећање“

156
0

Културни центар Источно Ново Сарајево, у сарадњи са Новинском агенцијом Републике Српске – Срна, поводом прославе Дана Републике Српске, организоваће данас фото-документациону изложбу „Живи сјећање“.

Директор Културног центра Младен Јанковић истакао је да овај центар и Срна желе да дају допринос достојанственом обиљежавању Дана Републике Српске, тако да ће на изложби бити представљени бројни артефакти – фотографије, књиге и факсимили докумената који свједоче о рађању и стварању Републике Српске и борби српског народа за слободу, част и достојанство.

Јанковић је рекао Срни да ће изложба бити отворена након свечаног дефилеа улицама Источног Новог Сарајева, а уочи концерта Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Он је посебну захвалност изразио новинарима Срне који су се потрудили да обезбиједе низ докумената, фотографија и књига чији су аутори и садашњи и бивши радници Агенције, као и њихови блиски пријатељи и сарадници.

„Нажалост, неки од њих више нису међу живима, па смо на овај начин жељели да одамо почаст и њима и свим српским патриотама, борцима и цивилима, који су живот или дијелове тијела уградили у темеље отаџбине“, истиче Јанковић.

Изложба фото-документације „Живи сјећање“ биће отворена у Културном центру Источно Ново Сарајево у 18.00 часова, а сутра ће у 19.00 часова бити одржан концерт под називом „Српска у срцу“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођене 24 бебе
Сљедећи текстАТП: Ђоковић без напретка