Насловна Најновије Контрола забране точења алкохола и рада угоститеља 8. и 9. јануара

Контрола забране точења алкохола и рада угоститеља 8. и 9. јануара

171
0

Начелник градског Одјељења за инспекцијске послове Источно Сарајево Ратко Ђуровић, најавио је да ће градски инспектори у недјељу и понедјељак, 8. и 9. јануара, појачано контролисати поштовање привремене забране точења алкохола и рада угоститељских објеката, током одржавања генералне пробе и централне прославе Дана Републике Српске.

Kонтроле ће се вршити у сарадњи са Kомуналном полицијом општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, уз асистенцију припадника Полицијске управе Источно Сарајево, саопштено је из Градске управе.

Инспектори ће врштити контроле у недјељу од 10.00 до 16.00 часова, када је планирано одржавање генералне пробе и у понедјељак од 11.00 до 17.00 часова, када ће бити одржана централна прослава Дана Републике Српске – 9. јануара.

Ове активности спроводе се у складу са одлуком градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића о привременој забрани точења алкохолних пића на дијелу града Источно Сарајево, на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић, претходно је донио наредбу о привременој забрани рада угоститељских објеката у недјељу, од 10.00 до 16.00 часова, те у понедјељак од 11.00 до 17.00 часова, на траси кретања учесника свечаног дефилеа поводом Дана Републике Српске.

Наредба се односи на угоститељске објекте у Улици Војводе Радомира Путника /од раскрснице „Том“ до раскрснице „Бинго“/, Улици Стефана Немање, Дечанској улици /од кружног тока до раскрснице са улицом Прве сарајевске бригаде/, Улици Прве сарајевске бригаде, Спасовданској улици /од раскрснице Прве сарајевске бригаде до раскрснице у Улици Стефана Немање/ и на Тргу Републике Србије у близини спортске дворане.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године, под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали конститутивни статус.

ИЗВОРсрна, фото Филтер
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Усвојен ребаланс буџета, смијењен директор Дома здравља
Сљедећи текстЗавршена манифестација “Зимски дани Вишеграда“