Насловна Најновије Кошарац: Без одређивања датума за преговоре, све друго је фолирање

Кошарац: Без одређивања датума за преговоре, све друго је фолирање

104
0

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац, изјавио је да ће ЕУ показати да је искрен партнер БиХ, искључиво ако одреди тачан датум за преговоре, док су све друге опције фолирање и камуфлирање, чему су, како каже, склони продавачи магле из ЕУ и њихове експозитуре у БиХ.

„Српска остаје посвећена европском путу и спремна је да реализује 14 кључних приоритета интегрално. То подразумијева да структуре из Федерације БиХ у потпуности уваже ставове и интересе Српске, примарно мислећи на усвајање закона о Уставном суду БиХ и одласку страних судија“, навео је Кошарац.

Без уважавања Српске, истиче Кошарац, Сарајево и странци праве рачун без крчмара за европске интеграције БиХ.

„Нећемо прихватити половична рјешења, нити да се по принципу шведског стола бира који ће од 14 приоритета бити реализован. Или је договорено све или ништа није договорено!“, указао је Кошарац.

Он је навео да то мора бити договор два ентитета и три конститутивна народа, који у потпуности искључује странце из одлучивања и наметнута рјешења.

„Колико видим, поново се актуелизује прича да би нелегитимни /Кристијан/ Шмит могао да наметне измјене Изборног закона. Што се тиче Српске, важиће му таман толико колико легитимитета има. Свако Шмитово рјешење помножено са нулом даје нулу!“, написао је Кошарац на „Инстаграму“.

Ако Шмит наметне измјене Изборног закона, додаје Кошарац, Српска ће донијети свој изборни закон, а у случају да наметне закон о имовини одговор Српске ће бити проглашење независности.

„Нема тог европског нити било којег другог пута, зарад којег ће Српска пристати да умањи свој уставни капацитет. О томе могу само да сањају /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи, Шмит и остатак компаније, који би да, под кринком ЕУ пута, кидишу на Српску, њене институције, позицију, права, имовину и друго“, навео је Кошарац.

Он је истакао да то није европски пут, већ странпутица и суноврат у који ће БиХ одвести западњаци који овдје проводе интервенционизам, потпомогнути локалним извођачима и беспоговорним покусним кунићима.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Фена
Претходни текстПетровић: Издајнички перформанс “сарајевске голубице“ Вукановића
Сљедећи текстСутра се навршавају 32 године од убиства породице Радосављевић у Дарувару