Насловна Најновије Кошарац: У Сарајеву се ништа не догађа случајно, водимо рачуна о безбједности...

Кошарац: У Сарајеву се ништа не догађа случајно, водимо рачуна о безбједности предсједника Српске

161
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да се мора посебно обратити пажња на безбједност предсједника Републике Српске Милорада Додика сада када се води политички процес против предсједника Српске.

– Специфична је ситуација и врло смо опрезни. У Сарајуву се ништа не дешава сасвим случајно и наивно. Можемо рећи да нападе на предсједника и политичку репресију врши америчка администррација. И то је додатно појачано доласком помоћника државног секретара САД Џејмса О’Брајана – навео је Кошарац.

Истакао је да се води рачуна о безбједности предсјендика Српске.

– С обзиром на чињеницу да све ово што Додик лично и политички доживљава је испод сваког нивоа. И мислим да је одговорност свих нас да будемо у фокусу тих догађаја и да цијенимо оно што предсједник Републике ради у име свих грађана Српске. Додик афирмише Српску и и њене виједности, апелује на мир, безбједност и тежи уставној БиХ – истакао је Кошарац.

Кошарац истиче да Американци покушавају од БиХ направити колонију.

– И и то је потпуно препознато. У Сарајеву треба бити опрезан и ми смо свјесни могућих безбједносних изазова – закључио је Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ августу Међународни сајам меда
Сљедећи текстУ Београду сајам туризма од 22. до 25. фебруара