Насловна Најновије У Београду сајам туризма од 22. до 25. фебруара

У Београду сајам туризма од 22. до 25. фебруара

129
0

У Београду ће под слоганом „Авантура почиње овдје“ на Београдском сајму од 22. до 25. фебруара бити одржан 45. Међународни сајам туризма, а упоредо и сајам угоститељско-туристичке опреме.

Земља партнер овогодишњег сајма туризма је Грчка, која је убједљиво најтраженија дестинација за грађане Србије који путују у иностранство на љетовање, саопштено је из Београдског сајма.

У павиљону Националне туристичке организације Грчке посјетиоце очекују излагачи из цијеле земље, од регионалних представника, туристичких организација из најпопуларнијих грчких дестинација, па све до професионалних удружења.

Очекују се јединствена тематска искуства и производи из Грчке, обојени дугом историјом, гастрономијом, као прилика за додатно умрежавање током сајма са сродним српским туристичким представницима.

Први пут на Сајму туризма наступају Камбоџа, Еквадор, Света Луција, Либија, а земље које се враћају и поново ће учествовати су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе.

Традиционално, на сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције из региона, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Међународни сајам туризма један је од пословних стубова Београдског сајма и цјелокупне српске туристичке привреде.

Туризам има значајан утицај на економију и спада у снажне покретаче привредног раста и развоја, стварајући синергију сродних сектора и доприносећи укупном просперитету земље.

Београдски сајам туризма, као најпосећенији сајам туризма региона и шире кроз велики број пословних гостију и Б2Б активности, чини значајно тржиште од неколико десетина милиона потенцијалних туриста.

Због ексклузивних сајамских цијена, „фирст минут“ понуда и пакета са мноштвом погодности, сајам туризма је за посјетиоце већ дуги низ година омиљени годишњи оријентир за одабир аранжмана и дестинација, као и сагледавање свега што туристички сектор има да понуди.

Промоције популарних и доступних аранжмана, привлачење посјетилаца и путника ка новим дестинацијама, али и подстицање економске активности које се одвијају током сајамских дана, рефлектују се потом на цијелу туристичку годину која по правилу бива обиљжена актуелним Сајмом туризма.

Србија ће своје туристичке адуте представити у хали четири Београдског сајма наступима Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, Туристичке организације Војводине, као и многобројних локалних и регионалних туристичких организација из свих дијелова Србије.

Под слоганом „Послужите се“ истовремено уз Сајам туризма у халама 2А и 2Ц одвијаће се и 19. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА, који ће окупити бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области у вези са угоститељским дјелатностима.

На овом сајму ће учествовати компаније које се баве производњом, дистрибуцијом и продајом хотелског и угоститељског намештаја, опремом за кухиње, ресторане и барове, као и услужним делатностима, новим трендовима пословања, снабдијевања и функционисања угоститељских објеката.

Београдски међународни сајам туризма је најважнији годишњи догађај посвећен промоцији, развоју и унапређењу туристичке индустрије региона.

Радно време Сајма туризма и Сајма ХОРЕЦА-ОПРЕМА је од 22. до 24. фебруара, од 10.00 до 19.00 часова и 25. фебруара од 10.00 до 18.00 часова.

Цијена појединачне улазнице је 500 динара, а паркинга 200 динара по сату.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошарац: У Сарајеву се ништа не догађа случајно, водимо рачуна о безбједности предсједника Српске
Сљедећи текстЕвропски парламент изгласао Резолуцију о Србији