Насловна Вијести Република Српска Кошарац: Фрустрирано Сарајево користи сваку прилику да заустави развој Српске

Кошарац: Фрустрирано Сарајево користи сваку прилику да заустави развој Српске

263
0

 Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да је Сарајево фрустрирано амбициозним и реалним плановима Републике Српске, те да из тог разлога користи сваку прилику, па и изградњу гасовода, да заустави њен развој.

Коментаришући одбијање представника политичког Сарајева да се одобри изградња гасовода „Нова источна конекција Србија-БиХ“, он је истакао да су такво политикантство и политичке предрасуде усмјерене против било какве сарадње Српске и Србије.

„Данас када је веома важно обезбиједити енергенте за грађане и привреду и када се боримо да на адекватан начин дефинишемо политике, имамо политички комплекс из Сарајева према Републици Српској и Милораду Додику који има визију“, рекао је Кошарац за Политику“.

Он је навео да политичко Сарајево и дио Федерације БиХ /ФБиХ/ у континуитету „показује политичку незрелост“ и има потребу да се обрачунава са Српском и важним интересима за њу.

„Спремни су понекад то радити и на штету ФБиХ само да би осујетили напоре Српске, укључујући оне које она чини у вези са енергетском стабилношћу, тренутно изузетно значајне на глобалном нивоу“, додао је Кошарац. 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстБез дужих задржавања на граничним прелазима
Сљедећи текстОдређен притвор „Врачарцима“