Насловна Најновије Малишани прославили крсну славу

Малишани прославили крсну славу

193
0

У соколачком вртићу прослављена је крсна слава ове установе Свети Никола освештањем жита и ломљењем славског колача у присуству свештеника и славским ручком за све малишане и њихове госте.

Вршилац дужности директора ове предшколске установе Мирјана Субашић рекла је новинарима да су у оквиру припрема за крсну славу биле организоване креативне радионице у којима су дјеца и њихови родитељи уз помоћ васпитачица украшавали „никољданске чизмице“ које ће их на сам дан празника дочекати пуне слаткиша.

Субашићева је најавила „Никољданску приредбу“, традиционалну манифестацију коју 21. децембра организује соколачки вртић у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу од 18.00 часова и позвала родитеље, грађане и медије да присуствују.

Протојереј ставрофор Мирослав Вујичић, након свечаног чина и ломљена славског колача са малишанима у вртићу, подсјетио је на Христове ријечи „да су дјеца највеће благо“ и да треба да долазе к њему јер „таквих је царство небеско“.

Он је пожелио запосленима у вртићу да дуго година у овој установи славе свог светитеља са малишанима.

„Свети Никола је онај који дарује, штити и награђује, па ће и вас, дјечицу у овој установи и све нас обрадовати и наградити својим светим благословом и молитвама пред творцем Свевишњега Бога нашега“, истакао је свештеник Вујичић.

У Јавној установи за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу борави 189 дјеце у осам васпитно-образовних група.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Мундијал у Катару фантастичан, ФИФА зарадила 7,5 милијарди долара“
Сљедећи текстСутра облачно са кишом