Насловна Најновије МУП Српске: Дан Републике прославити у миру и достојанствено

МУП Српске: Дан Републике прославити у миру и достојанствено

136
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива све грађане Српске да 9. јануара дођу у Бањалуку и Дан Републике прославе у миру и достојанствено.

Из Министарства је саопштено да, поводом прославе 9. јануара, Дана Републике предузимају појачане мјере безбједности с циљем одржавања повољног стања безбједности.

– Грађанима који буду жељели да прате свечани дефиле који ће бити одржан у уторак, 9. јануара, у 17.00 часова у Бањалуци савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете – наводе из МУП-а Српске.

Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви са собом не носе руксаке и торбе, те да уз себе имају неки идентификациони документ.

С циљем предузимања безбједносних мјера ради обиљежавања 9. јануара – Дана Републике, министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета и то 9. јануара цијели дан.

Превоз експлозивних материја у друмском саобраћају забрањује се сутра цијели дан на подручју Града Бањалука.

Овај режим забране важиће и на дионицама магистралних путева: гранични прелаз Рача /граница са Србијом/ на подручју Бијељине, Бијељина – граница Српске и Брчко дистрикта, граница Српске/дистрикт Брчко-Шамац, Шамац-Модрича /Јакеш/-Шешлије-Јоховац, граница Српске и Федерације БиХ у мјесту Језеро два-Јакеш, Чатрња-гранични прелаз Градишка, Клашнице два-Бањалука два, као и на ауто-путу „9. јануар“ на дионицама Бањалука-Добој /Јоховац/ и Градишка-Бањалука.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице у овом периоду неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

На овим дионицама важиће и забрана саобраћаја за сва моторна возила укупне масе веће од 3,5 тоне, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности, сутра од 12.00 до 24.00 часа и у уторак, 9. јануара, од 6.00 часова до 24.00 часа.

Ова забрана биће на снази у истом периоду на свим улицама на подручју Бањалуке, изузев Улице Раде Радића, Булевара војводе Степе Степановића, Булевара војводе Петра Бојовића, Мањачких устаника, Омладинске и Крајишких бригада до раскрснице са Улицом Ранка Шишке /западни транзит/.

Из МУП-а подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је, ради безбједности учесника, 9. јануара на подручју града Источно Сарајево забрањена употреба дронова.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСутра хладније са снијегом
Сљедећи текстДодик: У доброј вјери и расположењу прославити и Дан Републике