Насловна Најновије Мјестимично влажни коловози, смањена видљивост

Мјестимично влажни коловози, смањена видљивост

110
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мјестимично влажни, а магла и ниска облачност смањују видљивост у вишим предјелима и на дионицама у котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком Због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком због радова, док се ноћу обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова спорије се саобраћа и на магистралном путу Живинице-Ступари, код мјеста Ђурђевик.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОд данас обилне падавине, у току припреме за одбрану од поплава
Сљедећи текстУ Српској рођено 16 беба