Насловна Магазин Спорт Новак Ђоковић ће моћи на Аустралијан Опен

Новак Ђоковић ће моћи на Аустралијан Опен

244
0

Новак Ђоковић поново на Аустралијан опену. Послије фарсе која је окупирала пажњу свјетске јавности и политичког прогона тада најбољег тенисера свијета, освајач 20 гренд слемова, сва је прилика, моћи ће да поново заигра на омиљеном турниру.

Аустралија је донијела одлуку – од 6. јула, страни држављани који буду жељели да посјете ту земљу неће морати да пријаве свој статус вакцинације против корона вируса.

Овим путем су аустралијске власти ријешиле да окончају једну од најоштријих мјера контроле граница које су у свијету донијете услијед пандемије Ковида-19.

Министар здравља Аустралије Марк Батлер рекао је да ће измјена Закона о биолошкој безбједности ступити на снагу у сриједу 6. јула, а заснована је на савјету главног медицинског службеника Пола Келија.

Ово значи да ће страни држављани моћи да путују у Аустралију иако нису вакцинисани, што до сада није био случај. То би требало да значи и да ће Новак Ђоковић моћи нормално да путује у Аустралију почетком 2023. године, када се буде очекивао његов повратак на Аустралијан опену.

Почетком ове године, Ђоковићу није био дозвољен останак у земљи, када је био депортован након одлуке Федералног суда. Иако је Новак допутовао у Аустралију са важећим медицинским изузећем, аустралијске власти су то игнорисале и успјеле да истрају у својим намјерама.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстНемања први међу најбољима на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву
Сљедећи текстДодик: Са синдикатом договорен добар стратешки процес