Насловна Најновије Обиљежавање Дана безбједнијег интернета

Обиљежавање Дана безбједнијег интернета

100
0

Дан безбједнијег интернета има међународни карактер и на иницијативу Европске комисије глобално се обиљежава с циљем промовисања и одговорног кориштења дигиталних технологија.

Бројни актери из области образовања, социјалне и дјечије заштите, медија, телекомуникација, промовишу безбједност дјеце у дигиталном окружењу, као дио корпоративних и друштвених одговорности из области дјечијих права и превенције насиља над дјецом.

Значајан допринос РАК-а креирању окружења безбједнијег интернета у БиХ учињен је реализацијом пројекта „Заштита дјеце на интернету у системима корисника РАК“, који је обухватио анализу тренутног стања у БиХ, израду едукативних материјала, ажурирање веб- странице и мобилне апликације Медијска и информацијска писменост, дигиталне комуникације, као и организацију стручно-едукативних скупова у градовима БиХ о безбједности дјеце на интернету.

Siguran internet | Internet | Supernova

Циљ пројекта је подићи свијест дјеце, родитеља и свих корисника интернета о онлајн опасностима, те анализом, истраживањем и статистичким подацима указивати на потребу сталне и превентивне едукације, као главног корака у заштити дјеце на интернету и дигиталним платформама.

ИЗВОРСрна, фото илустрација БХ Телеком
Претходни текстРиТЕ Гацко: Премашен план производње за пет одсто
Сљедећи текстПредмете против Лукића и Додика требало би да воде различите судије