Насловна Најновије Одржана је радионица „Финансијска писменост“

Одржана је радионица „Финансијска писменост“

169
0

На Економском факултету Пале одржана је радионица „Финансијска писменост“ током које су учесници упознати о основама аутоодговорности и осигурања од незгода, осигурања имовине и живота, о добровољном пензијском осигурању и његовим предностима.

Радионицу је организовало Удружење економиста Републике Српске поводом обиљежавања Дана Економског факултета Пале.

Декан Економског факултета Пале Марко Ђого рекао је да је ово нека врста превенције и да је данашња радионица намијењена студентима и средњошколцима.

Ђого је додао да је у оквиру обиљежавања Дана Факултета организован низ различитих активности.

Члан Удружења економиста Републике Српске /Свот/ Милош Грујић рекао је новинарима да ситуација на терену указује на одређене рупе у знању које се односе на медијску, информатичку, политичку писменост.

„Радимо на повећању финансијске писмености. Ситуација на терену показује да и одрасли и млађи не знају коме да се обрате када дође до одређеног проблема“, навео је Грујић, који је поручио грађанима да рационално троше и да штеде.

Извршни директор Друштва за управљање европским добровољном пензионим фондом Здравко Зечевић рекао је да су они трећи стуб пензијског осигурања и једини такав у Српској који представља подршку када дође трећа животна доб.

Зечевић је додао да послодавцима представљају могућност да мотивишу запослене да штеде у овом фонду, да обезбиједе одређено достојанство и стандард у будућности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПогледајте какво нас вријеме очекује за викенд
Сљедећи текстВучић: Да сутра уведемо санкције Русији – прекосутра би нам тражили признање Косова (ВИДЕО)