Насловна Најновије Опрез, мокри и клизави коловози !

Опрез, мокри и клизави коловози !

85
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, возачима се скреће пажња на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Данас од 17.00 часова кретаће се вангабаритни превоз на релацији Приједор-Кнежица-гранични прелаз Доња Градина, па из АМС моле учеснике у саобраћају да се придржавају упутства полицијских службеника и техничке пратње.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај је обустављен због рушења тунелске цијеви. Предвиђено је да радови трају до краја марта, а за то вријеме путничка и теретна возила носивости до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча. Путничка возила, као и теретна носивости до 12 тона могу користити и правац Сарајево-Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком, а саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија је дозвољена маса већа од 12 тона.

На дионици Брод на Дрини /фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја због реконструкције магистралног пута.

Због радова на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Саобраћај је привремено обустављен на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду између 7.00 и 16.00 часова у трајању два пута по пет до седам минута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћа се успорено због активираног клизишта.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола–Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици Кључ-Сански Мост у ФБиХ, због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум /Столац-Неум/ због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу /Дубровачка улица/.

Радови су у току и на магистралним путевима: Јабланица-Потоци, Жепче-Зеница, Чевљановићи-Нишићи и Груде-Витина, као и на сјеверном улазу у Мостар, а на мјестима радова саобраћа се успорено.

На граничним прелазима у БиХ, задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Анадолија
Претходни текстИзложба иконописа поводом 20 година од мартовског погрома на Космету
Сљедећи текстМакрон не искључује копнену операцију у Украјини