Насловна Најновије Организован семинар о припреми и провођењу развојних пројеката

Организован семинар о припреми и провођењу развојних пројеката

202
0

У Градској управи Источно Сарајево, данас је организован други семинар о теми „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“, ради обуке запослених у јединицама локалне самоуправе и локалних развојних агенција, институција, јавних предузећа и невладиних организација који се баве економским развојем у овој области.

Семинар је намијењен представницима Градске управе свих општина у његовом саставу, као и локалних институција и организација са подручја града, а организује га Развојна агенција Републике Српске.

Учесницима је пружена могућност да кроз рад у групама припреме пројектне приједлоге према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције, наведено је на званичној страници Градске управе.

Полазници ће имати прилику да се упознају и о Закону о јавним набавкама БиХ.

„Након ове обуке, јединице локалне самоуправе и институције добиће оспособљен кадар, који у складу са потребама може самостално или у пројектном тиму да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима ЕУ и другим донаторима у БиХ“, додаје се у саопштењу.

Први семинар о овој теми је одржан од 11. до 14. јула.

ИЗВОРсрна, фото Инфо центар Соколац
Претходни текстТешко повријеђен мотоциклиста у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстДебакл Шолца – говорио пред празном салом у УН