Насловна Најновије Освештани темељи припрате Манастира Свете Тројице у Озерковићима

Освештани темељи припрате Манастира Свете Тројице у Озерковићима

140
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом освештао је данас темеље будуће припрате Манастира Свете Тројице у Озерковићима и положио камен темељац.

„Ово је велики историјски дан, једнако као и када је овај храм основан прије двадесетак година, када су благословени темељи малог храма“, истакао је митрополит Хризостом.

Митрополит је изразио задовољство што се данас храм пороширује, те истакао да је дошло вријеме да храмови постају тијесни и да их треба градити.

Настојатељ манастира Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије Станковић рекао је Срни да је митрополит Хризостом данас положио повељу у темеље храма у којој је описан тренутак и све оно што овај тренутак доноси.

Он је додао да се овај храм шири јер је постао премали благодарећи труду монаштва и вјерника и да се „зидањем будуће припрати шири храм, онако како су то радили преци“.

Игуман Георгије је навео да су вјерници донатори проширења храма, а да пројект будуће припрате храма финансира породица Станојловић из Бијељине, супружници Драган и Вероника.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима саграђен је на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица, а његови темељи освешани су 2002. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАкција МУП-а Србије: Ухапшен због фотографије са оружјем и заставом „Исламске државе“
Сљедећи текстБранислав Јанковић представио свој књижевни опус