Насловна Најновије Петровић: Слобода је српска ријеч

Петровић: Слобода је српска ријеч

265
0

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић истакао је да је достојанство красило српски народ и у много тежим тренуцима, те да ће тако бити и данас када санкцијама покушавају да ућуткају представнике Републике Српске.

– Просто се више не можемо начудити којим све средствима и оружјем се служе да легитимним представницима српског народа сасијеку крила, да нас дисциплинују и да нам наметну њихову вољу и начин размишљања – рекао је Петровић Срни поводом увођења америчких санкција највишим званичницима Републике Српске.

Он је нагласио да узалуд троше своје цијењено вријеме и узалуд су сва ова завртања руку, све пријетње и санкције.

– Ми смо одраз већинске воље нашег народа и тако ће и остати. Одлучили смо да корачамо дигнуте главе, поносно и достојанствено као што су то чинили и наши преци у далеко деликатнијим историјским тренуцима. Што нас више понижавате, знајте да ћемо бити све снажнији у нашим настојањима да будемо слободни – нагласио је генерални секретар СНСД-а.

Петровић је рекао да је слобода српска ријеч. „Преведите је и схватите њено значење коначно. Били смо и бићемо достојанствени, а ви господо, као што рече Свети Вукашин, само радите свој посао“, поручио је Петровић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПозив младима за учешће у љетном Кампу активизма у заједници
Сљедећи текстСуд БиХ неће тражити да се испитају Мустафић и Изетбеговић о Махмуљину