Насловна Вијести Постигнут договор о формирању нове Владе Црне Горе

Постигнут договор о формирању нове Владе Црне Горе

164
0

Парламентарна већина од избора из 2020. године у Црној Гори потписала је споразум и формираће нову владу Црне Горе, саопштио је један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић након састанка.

„Данас смо успјели да се договоримо, проналазећи све заједничко што нас је спајало и у изборима 2020. године“, рекао је Мандић на конференцији за новинаре након састанка.

Он је рекао да је потписан и споразум и да су представници странака које су учествовале у разговорима ставили своје потписе.

„Обавјештавамо и предсједника државе да парламентарна већина постоји и да ће имати за циљ састављање нове Владе“, поручио је Мандић.

Састанак парламентарне већине организован је на иницијативу ДФ-а, а присуствовали су и представници ГП УРА, Радничке партије, Праве Црне Горе, Демократа, СНП-а, Уједињене Црне Горе, ПзП-а.

Након састанка заказана је сједница Скупштине на чијем дневном реду би требало да се нађе иницијатива за смјену предсједника парламента Данијеле Ђуровић.

Скупштина Црне Горе изгласала је раније неповјерење мањинској Влади на челу са премијером Дританом Абазовићем.

Иницијативу за гласање о неповјерењу Влади раније је поднијело 36 посланика ДПС-а, СДП-а, Социјалдемократа, Либералне партије и Демократске уније Албанаца.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточни Стари Град: По 200 КМ за све ученике до петог разреда основне школе
Сљедећи текстШеснаестогодишњој Анђели из Угљевика потребна наша помоћ