Насловна Најновије Почиње обиљежавање Недјеље дјетета

Почиње обиљежавање Недјеље дјетета

194
0

Црвени крст Републике Српске обиљежава Недјељу дјетета од 2. до 8. октобра под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“. У току ове недјеље интензивирају се све активности посвећене најмлађим члановима нашег друштва, као што је промоција дјечијих права и вриједности које наше друштво његује, а које се преносе са генерације на генерацију, рекао је за Радио Источно Сарајево сарадник за информисање у Црвеном крсту Републике Српске, Миљан Рашевић.

Рашевић истиче да ће у наредних седам дана бити реализован низ активности попут информативно-едукативних радионица, посјета вишечланим и социјално угроженим породицама, посјета вртићима, а биће организована и подјела летака на којима су исписана права дјетета.

Вишечланим и социјално угроженим породицама, у складу са својим могућностима, Црвени крст Републике Српске подијелиће одјећу и храну, као и слаткише за најмлађе.

Црвени крст Републике Српске ове седмице обиљежава и Међународни дан старијих особа, а с тим у вези њихови волонтери посјетиће старачке домове, Удружења пензионера и остале организације које окупљају најстарије чланове нашег друштва. 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстПочиње нова академска година на Универзитету у Источном Сарајеву
Сљедећи текстДр Ненад Лакетић обављаће прегледе у Болници „Србија“