Насловна Вијести Првог дана „Егзита“ заплијењено више од шест килограма дроге

Првог дана „Егзита“ заплијењено више од шест килограма дроге

272
0

Првог дана музичког фестивала „Егзит“ у Новом Саду полиција је заплијенила више од шест килограма различитих врста наркотика од 34 особе, против којих су поднесене кривичне пријаве, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је ухапсила држављанина Словеније Б.Г. /52/ код кога је приликом претреса стана у Новом Саду у којем непријављено борави пронађен 4,1 килограм амфетамина, 602 грама марихуане, 44 грама кокаина и дигитална вага.

Због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге, Словенцу је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

На Петроварадинској тврђави и на другим локацијама у граду полиција је код 33 особе пронашла укупно 1,1 килограм амфетамина, око 85 грама марихуане, таблете „екстазија“ и друге психоактивне супстанце. Због сумње да су починили кривично дјело неовлаштено држање опојних дрога, против њих ће бити поднесене кривичне пријаве.

Из МУП-а су навели да је први дан фестивала протекао мирно, без нарушавања јавног реда и мира.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да и ова пљенидба наркотика показује да држава држи ријеч и да ће сви, било да су нарко-дилери или уживаоци дроге, бити кажњени.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКрајем јула 16. ,,Фудбал френдс“
Сљедећи текстЉевнаићу награда за инвестиције и развој