Насловна Најновије Орбан: Пред Српском стоји велика будућност

Орбан: Пред Српском стоји велика будућност

71
0

Предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан, рекао је данас у Бањалуци, да пред Републиком Српском стоји велика будућност, упркос статистичким подацима, али да се то види у односу који има према важним сегментима друштва.

„Када хоћу да видим у каквом је стању једна земља – прошетам улицама и посматрам дворишта и ако су три ствари у реду, онда видим будућност. Те три ствари овдје су у реду – школе су вам у реду, цркве су вам у реду и гробља су вам сређена. У једној заједници која те три ствари одржава и чува, само је вријеме питање када ће кренути путем развоја“, нагласио је Орбан на конференцији за новинаре.

Он је указао да је потенцијал који постоји у Српској са аспекта Мађарске веома значајан и да је Српска подручје пред којим је будућност.

„Када гледам Српску, онда видим подручје пред којим стоји будућност. Не полазим од онога што статистике показују, него сматрам да сте дио Европе који у будућности може да покаже најбржи раст“, нагласио је Орбан.

Он сматра да је Српска понудила Мађарској могућност да учествује у брзом развоју који предстоји Српској у наредних неколико деценија.

„Наравно има, политичких криза и потешкоћа, али потенцијал који постоји у вашој земљи је са аспекта Мађарске веома значајан“, нагласио је Орбан.

Иако статистички подаци не указују на то, Орбан је рекао да је он предсједник Владе са села, што не значи да не разумије статистику, него значи да на другачији начин процјењује будућност једного насеља, економије и земље.

Он је истакао да су у делегацији Мађарске присутни представници више од 20 компанија који ће да у Српској траже партнере, јер вјерују да у привреди Српске постоји потенцијал.

„Вољели бисмо да и у свакодневном животу успоставимо и пронађемо заједничке могућности и контакте. Након финансија, политике и привреде, желимо да учврстимо и свакодневне везе“, истакао је Орбан.

ИЗВОРсрна
Претходни текст“Њујорк Тајмс“: Алијанса неће у јулу позвати Украјину у чланство
Сљедећи текстПатријарх Порфирије: Слобода у Христу подразумијева крст и одрицање