Насловна Најновије Пронађени остаци Титана и тијела путника

Пронађени остаци Титана и тијела путника

472
0

Америчка Обалска стража потврдила је да су остаци туристичке подморнице Титан, уништене у имплозији, као и како се претпоставља, остаци тијела пет путника, пронађени и извучени на обалу ради истраге.

Остаци Титана, који је имплодирао 18. јуна спуштајући се према олупини Титаника, као и остаци тијела путника превезени су у луку Сент Џонс, у Њуфаундленду у Канади, око 650 километара сјеверно од мјеста несреће.

Обалска стража транспортоваће их у америчку луку гдје ће их анализирати морнаричко истражно тијело основано ове седмице ради званичне истраге несреће Титана.

Амерички стручњаци обавиће и званичну анализу остатака тијела путника који су пажљиво узети с олупине на мјесту несреће, додаје се у саопштењу Обалске страже, преноси Ројтерс.

Очекује се да ће испитивање остатака расвијетлити узроке имплозије подморнице Титан у којој је пет особа кренуло према олупини Титаника, потонулог пре више од 100 година у сјеверном Атлантику.

Фрагменти подморнице, која је изгубила контакт с бродом око један сат и 45 минута након почетка двосатног урона, пронађени су на дубини од око четири километра на дну океана, око 500 метара од олупине Титаника.

 

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстНа сјеверу КиМ мирно али напето, патријарх Порфирије у Пећкој патријаршији
Сљедећи текстПретежно сунчано и топлије