Насловна Најновије Путин: Унутрашњи сукоб у Југославији 1999. подгријаван и изнутра и споља

Путин: Унутрашњи сукоб у Југославији 1999. подгријаван и изнутра и споља

87
0

Унутрашњи сукоб који је довео до догађаја у Југославији 1999. године, подгријаван је изнутра и споља, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

– Први корак је, наравно, био проблем унутрашњег сукоба. Нећу сада процјењивати ко је и за шта крив, ко је каквим циљевима тежио. То је, свакако, подгријавано и изнутра и споља – истакао је руски лидер у интервјуу за филм „Београд“ телевизијског канала „Русија“.

Путин је нагласио да је управо то и „довело то такве унутрашње конфронтације и суштински до веома тешког грађанског рата“.

Претходно, предсједник Русије је оцијенио да је бомбардовање Југославије прије 25 година велика трагедија и да су дејства Запада била недопустива и да су, у суштини, покренула рат у Европи.

Свјетска премијера документарног филма „Београд“ одржана је у Руском дому 24. марта, тачно 25 година након што су прве бомбе агресора пале на српско тло. Филм је истог дана емитован и на руској државној телевизији „Русија 1“.

У филму учествују очевици и политичари, посматрачи и непосредни учесници тих трагичних догађаја. Филм приказује њихов однос према бомбардовању Србије који се десио прије тачно двије и по деценије.

Први пут након побједе на предсједничким изборима за филм је говорио предсједник Руске Федерације Владимир Путин. У филму учествују и предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик , патријарх московски и све Русије Кирил, министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров и други.

ИЗВОРsputniknews.com
Претходни текстПочиње изградња новог граничног прелаза између БиХ и Црне Горе
Сљедећи текстАкција добровољног давања крви поводом Дана полиције