Насловна Вијести Република Српска ПУ Бањалука: Још нема сазнања одакле су дошле недавне пријетње бомбама

ПУ Бањалука: Још нема сазнања одакле су дошле недавне пријетње бомбама

235
0

Из Полицијске управе Бањалука наводе да још немају сазнања одакле су почетком јуна стигле пријетње о постављеним бомбама у школама и у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, али да се на томе интензивно ради.

– Наше колеге из Сектора криминалистичке полиције заједно са припадницима Управе криминалистичке полиције-Одјељења за високотехнолошки криминалитет раде на расвјетљавању случајева пријетњи – рекао је начелник Полицијске управа Бањалука Милош Бркић.

Он је навео да је полиција након дојава у овим случајевима поступила у складу са упутством које регулише поступање припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

– У свим школама извршена је евакуација грађана и противдиверзиони прегледи, те је утврђено да је ријеч о лажним пријавама – навео је он.

Бркић каже да је тужилаштво оквалификовало као тероризам дојаву о постављеним бомбама у УКЦ-у и просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ у Бањалуци.

Према његовим ријечима, припадници управе су посјетили све школе и друге институције у Бањалуци и ван града и контактирали њихове представнике те им указали на неопходност континуираног праћења електронске поште и сугерисали им да уколико добију пријетње то одмах пријаве.

Говорећи о недавној пуцњави у бањалучком насељу Старчевица у којој је рањен Дејан Костић Дела, начелник Полицијске управе је навео да полиција ради на расвјетљавању извршиоца наведеног догађаја, те да још нико није ухапшен.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПоново киша, пљускови и грмљавина – на снази жуто упозорење
Сљедећи текстПодршка за проширење капацитета дома за старија лица