Насловна Вијести Источно Сарајево ПУ Источно Сарајево: За пола године 280 кривичних дјела, расвијетљеност 89%

ПУ Источно Сарајево: За пола године 280 кривичних дјела, расвијетљеност 89%

223
0

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у протеклих шест мјесеци регистровано је 280 кривичних дјела, а укупна расвијетљеност је 89 одсто, речено је на данашњој конференцији за новинаре представника ове управе.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, оцијенио је да је стање безбједности у протеклих шест мјесеци било стабилно и истакао да су остварени добри резултати у свим сегментима рада.

Он је на конференцији за новинаре на Палама навео да су остварени јако добри резултати у области борбе против организованог криминалитета, односно злоупотребе дрога, као и привредног криминалитета.

Шеховац је нагласио да није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, док је у области саобраћаја смањен укупан број незгода.

„Смањен је број крађа моторних возила. У овом периоду биљежимо једну крађу возила која је расвијетљена, а возило враћено власнику. Евидентирана су два кривична дјела разбојништва по непознатом починицу, од којих је једно ријешено“, навео је Шеховац.

Он је нагласио да су у овом периоду евидентирана три кривична дјела са већим степеном друштвене опасности која су и расвијетљена.

Шеховац је навео да је укупна расвијетљеност кривичних дјела 89 одсто, те да расвијетљеност по непознатом починиоцу износи 66 одсто.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина, рекао је да је за пола године регистровано 280 кривичних дјела, те поднесена 253 извјештаја надлежном тужилаштву против 293 лица, од којих 67 повратника и три малољетника у извршењу кривичних дјела.

Према његовим ријечима, пронађено је и одузето више од 28 килограма дроге.

Церовина је навео да је из области организованог криминалитета обрађено 218 предмета у вези са злоупотребом дроге, поднесено 13 извјештаја тужилаштву о почињеном кривичном дјелу против 19 лица, те издато 188 прекршајних налога.

Церовина је рекао да су полицијски службеници евидентирали 28 кривичних дјела из области привредног криминалитета, чијим је извршењем причињена укупна материјална штета од 1.170.064 KМ, те поднијели 20 извјештаја против 36 лица.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Истично Сарајево Милан Чворо, рекао је да је за шест мјесеци евидентирано 176 нарушавања јавног реда и мира, за 30,2 одсто мање него у истом периоду прошле године.

„Поднесена су 22 захтјева за покретање прекршајног поступка и издата 154 прекршајна налога. У структури прекршаја најчешћи су вријеђање и туча и физички напад“, додао је Чворо.

Он је навео да се у протеклих шест мјесеци догодило 290 саобраћајних незгода, од којих четири са погинулим, 19 са теже повријеђеним, 51 са лакше повријеђеним лицима, те 216 са материјалном штетом.

Чворо је додао да је најчешћи узрок незгода била неприлагођна брзина и одстојање.

ИЗВОРсрна, ПУ Источно Сарајево, РТВИС
Претходни текстПредстављамо – ТЈ Соколац у оквиру ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале
Сљедећи текстАжурирати податке због исплате помоћи од 100КМ