Насловна Најновије Руска војска заузела Маринку

Руска војска заузела Маринку

150
0

Оружане снаге Русије потпуно су преузеле контролу над насељем Маринка у Доњецкој Народној Републици /ДНР/, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Руске снаге су данас током активних офанзивних операција потпуно ослободиле насеље Маринка на југозападу Доњецка“, навео је Шојгу у извјештају који је поднио предсједнику Русије Владимиру Путину.

Према његовим ријечима, ослобађање Маринке омогућује ефикаснију заштиту Доњецка од Оружаних снага Украјине, а овакав развој ситуације слаби одбрану украјинске војске и пружа руској војсци додатне могућности за даље акције.

Путин је честитао министру одбране и затражио од њега да пренесе ријечи захвалности свима који су учествовали у борбама у разним периодима и фазама.

„Желим да Вам честитам. Ово је успјех. Пренесите моје ријечи захвалности свом особљу, борцима који су се борили у различитом времену и различитим фазама“, рекао је Путин Шојгуу.

Путин је нагласио да ће преузимање контроле над Маринком, дозволити руским снагама да потисне непријатељске борбене јединице даље од Доњецка.

„Заправо, имамо најмање два позитивна ефекта овдје, а први је тај да потискујемо непријатељске јединице даље од Доњецка“, додао је Путин.

ИЗВОРСрна, РИА Новости
Претходни текстСутјеска – бисер Европе
Сљедећи текстПливање за Богојављенски крст уписано као нематеријално наслијеђе