Насловна Најновије Сајловић: Поносна сам на особље пријемно-ургентног блока Болнице “Србија”

Сајловић: Поносна сам на особље пријемно-ургентног блока Болнице “Србија”

301
0

Главна сестра пријемно-ургентног блока Болнице “Србија” Сања Сајловић, каже да је више него поносна на своје особље које на годишњем нивоу обезбједи квалитетан рад за више од 5000 пацијената који прођу кроз пријемну амбуланту. Особље је, поручује, увијек на услузи љекарима у осталим амбулантама, уколико се то од њих тражи.

“У служби пријемно-ургентног блока врши се пријем и збрињавање пацијената са ургентним стањима, акутним обољењима и акутизацијом хроничних болести, као и прегледање и дијагностика пацијената. Након комплетне обраде пацијента врши се припрема и одговарајућа терапијска подршка, те се пацијенти премјештају на одговарајућа одјељења”, објаснила је Сајловићева.

У служби пријемно ургентног блока налази се пријемна амбуланта, гдје се третирају различита стања, попут неуролошких, интернистичких, педијатријских, гинеколошких, хируршких, интоксикације, алергијске реакције, реанимације, и сва остала ургентна стања.

Сајловићева каже да дежурни љекари различитих специјалности увијек раде у служби, као и пет медицинских сестара и један медицински техничар.

Према њеним ријечима главна сестра мора имати знање и способност рјешавања проблема, поред свих осталих послова које обавља, и велике одговорности коју носи.

“Савјесно и професионално обављамо свој посао и увијек смо ту за наше пацијенте да им пружимо најквалитетнију здравствену услугу”, закључује Сајловићева.

ИЗВОРртвис
Претходни текстОдржан трећи састанак Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.
Сљедећи текстУ петак нестабилно уз честу кишу