Насловна Најновије Одржан трећи састанак Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу...

Одржан трећи састанак Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.

170
0
У порти храма Светих апостола Петра и Павла у Власеници, јуче је одржан трећи састанак Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.
 
Централна манифестација обиљежавања сјећања на страдање више од 3.600 Срба из Средњег Подриња и Бирча биће одржана 1. јула на централном градском гробљу у Братунцу, уз присуство Његове светости патријарха српског Порфирија и највиших званичника Републике Српске и представника Србије.
 
 
Предсједник Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу и начелник општине Братунац др Лазар Продановић рекао је да се на састанку разговарало о техничким питањима, као и одређеним медијским наступима који ће мотивисати грађане да присуствују овој манифестацији и одају почаст онима који су страдали за стварање Републике Српске.
 
Организациони одбор за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу чине митрополит дабробосански Хризостом, градоначелник Зворника, начелници општина Власеница, Милићи, Шековићи, Братунац, Сребреница и Осмаци, црквени намјесници из ових локалних заједница, представници Борачке организације и Одбора Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.
 
Наредни састанак Одбора планиран је 12. јуна, а домаћин ће бити општина Милићи.
ИЗВОРопштина власеница
Претходни текстНаставак сарадње у области екологије са представницима организације „Ворлд вижн“
Сљедећи текстСајловић: Поносна сам на особље пријемно-ургентног блока Болнице “Србија”