Насловна Најновије Синер освојио прву гренд слем титулу у каријери

Синер освојио прву гренд слем титулу у каријери

116
0

Италијански тенисер Јаник Синер, освојио је Аустралијан опен, побиједивши у финалу Руса, Данила Медведева са 3:2.

Синер је освојио прву гренд слем титулу у каријери, након великог преокрета с’ обзром да је изгубио прва два сета.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, који је од новог шампиона Аустралијан опена изгубио у полуфиналу, одмах се по завршетку финалног меча огласио на „Инстаграму“ и честитао Синеру на титули у Мелбурну, а Медведеву на сјајном турниру.

Италијански тенисер се на свечаној церемонији додјеле пехара захвалио породици, тиму и навијачима на подршци и истакао да је Аустралијан опен посебан турнир за њега.

„Даниле, честитке теби и тиму на невјероватном турниру. Одиграли смо много мечева, једноставно сам нашао нешто у својој игри. Надам се да ћеш и ти једном да освојиш трофеј овдје. Желим ти све најбоље у наставку сезоне“, рекао је Синер.

Медведев је истакао да је Италијан заслужено стигао до трофеја у Мелбурну.

„Честитам Јанику, играо је сјајно данас. Заслужио је побједу, подигао је игру на невјероватан ниво. Надам се да ово није твој посљедњи гренд слем. Три пута сам поражен у финалима, надам се да ћу бити бољи следећи пут“, рекао је руски тенисер.

Ово је први пут од 2014. године да титулу у Мелбурну није освојио Новак Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер и први пут још од 2005. да ниједан од чланова „велике тројке“, није био учесник финала.

Синер је први Италијан који је освојио гренд слем трофеј од 1976. године и након Ђоковића, први најмлађи тенисер који је тријумфовао у Мелбурну.

ИЗВОРСрна, фото Би Би Си
Претходни текстЧеферин не види ништа спорно у пријатељском фудбалском мечу Србије и Русије
Сљедећи текстСутра до 11 степени Целзијусових