Насловна Најновије Чеферин не види ништа спорно у пријатељском фудбалском мечу Србије и Русије

Чеферин не види ништа спорно у пријатељском фудбалском мечу Србије и Русије

139
0

Предсједник Европске фудбалске уније /УЕФА/ Александер Чеферин, изјавио је да не види ништа спорно у томе што ће у марту бити одигран пријатељски меч у Москви између селекција Србије и Русије, која је суспендована из УЕФА такмичења.

Чеферин је рекао за британски „Гардијан“, да Србија има право да игра против кога жели, те да не види проблем у томе да млади људи дођу и играју фудбал.

„Никог није ни брига за ту утакмицу. Да ви Енглези не причате о томе, нико не би ни знао за њу. Ми у Словенији и не знамо да ће је играти, јер људи не брину о стварима које енглеска политика, а понекад и мејнстрим медији, стављају у први план“, рекао је Чеферин.

УЕФА је прије двије године забранила руским селекцијама и клубовима да играју на међународним такмичењима, због рата у Украјини.

„Некада смо бомбардовани таквим стварима и када причам са мојим пријатељима у Европи о томе, они кажу – зашто уопште причамо о томе? Они знају да је Русија суспендована и то је то. И сада играју једну пријатељску утакмицу, па шта?“, рекао је Чеферин.

Репрезентације Русије и Србије, одиграће пријатељски меч у другој половини марта на стадиону „Динама“ у Москви.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКвинта позвала на суспензију примјене приштинске уредбе о укидању динара
Сљедећи текстСинер освојио прву гренд слем титулу у каријери