Насловна Најновије Ситуација у БиХ мирна и стабилна

Ситуација у БиХ мирна и стабилна

233
0

Kомандант ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Хелмут Хабермајер, изјавио је да је ситуација у БиХ тренутно мирна и стабилна.

Хабермајер је рекао да је, кад год је потребно, могуће довођење додатних трупа, наводећи да се активирање и распоређивање резервних снага ЕУФОР-а, сваке године увјежбава у оквиру вјежбе „Брзи одговор“.

„Ове године ће вјежба ЕУФОР-а `Брзи одговор` бити одржана од 10. до 23. септембра“, изјавио је Хабермајер за данашње сарајевско „Ослобођење“.

Он је најавио да за неколико дана креће кампања ЕУФОР-а на друштвеним мрежама, како би се објасниле њихове активности и мандат.

Хабермајер је истакао да ће његова пажња у наредном периоду бити усмјерена на јачање подршке ЕУФОР-а хуманитарном деминирању, доприносу области контроле наоружања и његовању партнерства са Оружаним снагама БиХ, кроз извођење комбиноване обуке.

„Све наше активности показују пуну посвећеност ЕУФОР-а, свим грађанима БиХ. Посвећеност значи да смо овдје 24 часа дневно, седам дана у седмици, као што смо недавно показали током изазовне ноћне операције спашавања на планини Вележ“, рекао је командант ЕУФОР-а, поручивши да снажно подржавају БиХ на путу ка ЕУ.

ИЗВОРОслобођење, фото ЕУФОР
Претходни текстЛукавац: Османовић скинут са респиратора, његово здравствено стање и даље тешко
Сљедећи текстГорица Додик остаје при ставу да Народно позориште треба да ради у интересу Српске