Насловна Вијести Србија уз сјајног Јокића до четврте побједе на ЕП

Србија уз сјајног Јокића до четврте побједе на ЕП

172
0

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је вечерас Израел у четвртом колу Евробаскета резултатом 89:78.

Меч је обиљежила још једна нестварна партија Николе Јокића, који је имао 29 поена (11/13), 11 скокова, пет асистенција, четири украдене и три изгубљене лопте, уз пет личних грешака.

Србија је одлично отворила меч, Никола Јокић је командовао тимом који је брзо стигао до плус 10 (15:5), али се пробудио Дени Авдија и мини серијом вратио Израел у игру.

На старту друге четвртине Србија је имала одређених проблема у одбрани, што је Израел казнио и успио да пређе у вођство 30:28.

Међутим то као да је био сигнал за екипу селектора Светислава Пешића да појача игру у одбрани и направљена је серија 12:0. Србија је тако дошла до плус 10 (40:30). У првом дијелу Јокић није имао ниједан промашај и био је сјајан, као и Василије Мицић.

Србија је у трежој четвртини дошла и до плус 16, али је затим услиједио велики пад у игри који је Израел искористио да направи серију 7:0 и врати се у меч. Ипак серију је прекинуо тројком Никола Калинић.

Израел је затим направио још једну сјајну серију од 10:0 па су пришли на само два поена заостатка (63:65). У тим моментима Србија је одиграла пуно боље и новом серијом 14:0 је преломила меч. Борио се ривал до краја враћао се на једноцифрену предност али није успио да направи преокрет.

У посљедњем колу Србија игра против Пољске, док ће у наредној фази играти са четвртопласираним из Групе Ц, односно највјероватније Хрватском или Италијом.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстФилмови „Печат браће Љубавића“ и „Јени, мало свјетло са запада“ у наредна два дана у Србији
Сљедећи текстВишеград: Грађани и туристи безбједни, добра сарадња општине и МУП-а Српске