Насловна Најновије Сутра свечано отварање тениског комплекса у Бањалуци

Сутра свечано отварање тениског комплекса у Бањалуци

132
0

У Бањалуци ће сутра свечано бити отворен тениски комплекс намијењен за турнир „Српска опен“ који ће, осим Новака Ђоковића, угостити и остала велика имена из свијета тениса.

Отварање комплекса, који се налази у оквиру бањалучког Парка Младен Стојановић, заказано је за 19.00 часова уз директан пренос на РТРС-у, а на церемонији је предвиђено обраћање званичника Српске.

За само неколико мјесеци, уз подршку републичких и градских институцијуа, изграђен је комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.

Поред девет постојећих тениских терена Тениског савеза Републике Српске, који су у потпуности реконструисани, изграђен је централни са више од 6.000 мјеста, што са капацитетима осталих терена износи око 10.000 мјеста.

Учесницима турнира биће омогућени најбољи могући услови за тренинг, такмичење и одмор, а играчима ће бити на располагању и савремено опремљена теретана, соба за физикалне терапије и масажу, као и простор за одмор са комплетном услугом која је потребна.

„Српска опен 2023“ представља АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године одржавања у Београду, ове године одржава у Бањалуци, која има дугу тениску традицију, у смислу да је већ 20 година домаћин АТП челенџера.

На турниру, који ће трајати од 16. до 23. априла, наступиће највећа имена из света тениса, као што су Новак Ђоковић, Андреј Рубљов, Доминик Тим, Карен Хачанов, Матео Беретини, Гаел Монфис.

У синглу ће учествовати 28 играча у главном жријебу, од којих ће тројица добити „вајлд карту“, а четворица тенисера обезбиједиће учешће кроз квалификациони дио турнира, који се одржава 16. и 17. априла.

У главни жријеб сингла улази и 19 играча на основу њихове позиције на АТП листи, док се у дубл конкуренцији такмичи 16 парова.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстИсточно Сарајево: Усвојен извјештај о раду градоначелника и градске управе
Сљедећи текстУ сриједу топло са сунчаним интервалима