Насловна Најновије Сутра сједница Савјета министара, на дневном реду изградња гасовода

Сутра сједница Савјета министара, на дневном реду изградња гасовода

158
0

Савјет министара сутра ће на сједници у Сарајеву разматрати нацрте основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Србије о изградњи гасовода „Нова источна интерконекција БиХ и Србије“ и између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода „Јужна интерконекција БиХ и Хрватске“.

Предлагач нацрта је Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, које је предложило да на дневном реду буде и нацрт основа за приступање БиХ Заједничком протоколу о примјени Бечке конвенције и Париске конвенције.

На приједлог Министарства финансија у Савјету министара, на дневном реду је и иформација о активностима на усвајању закона о буџета институција БиХ и међународних обавеза за идућу годину и немогућности примјене Закона о измјенама Закона о платама и накнадама, те одлука о личним примањима које је донио Савјет министара.

На дневном реду је и приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Министри би требали да разматарају и нацрт одлуке о ратификацији споразума између Савјета министара и Владе Србије о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођењу управних поступака за процјену утицаја на околину, издавању локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за пројект „Хидротехнички и багерски радови на уређењу критичног сектора за пловидбу – ушће Дрине и Саве“.

На дневном реду је и приједлог одлуке о именовању представника БиХ у систем Мјешовите комисије за праћење спровођења Споразума између Савјета министара и Владе Србије о граничним прелазима, Споразума о пограничном промету и Споразума о заједничким локацијама на граничним прелазима, те приједлози одлука о измјени одлуке о именовању чланова Управног одбора Агенције за безбједност хране БиХ, те о измјенама одлуке о одређивању привремених прихватних центара за смјештај миграната.

Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара предложило је да на дневном реду сутрашње сједнице буде и информација о предузетим мјерама за побољшање услова спољнотрговинског пословања и заштите домаће производње у области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Сједница је заказана за 12.00 часова, објављено је на интернет страници Савјета министара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Немјерљива заслуга бораца у очувању Српске
Сљедећи текстЦвијановић: Заједнички радити на јачању положаја Српске