Насловна Најновије Тадић: Сутра почиње и суђење Суду БиХ, Уставном суду БиХ и Кристијану...

Тадић: Сутра почиње и суђење Суду БиХ, Уставном суду БиХ и Кристијану Шмиту

229
0

Правник Огњен Тадић, истакао је да Суд БиХ и Уставни суд БиХ, не поштују Устав БиХ и нагласио да ће суђење које почиње сутра бити суђење и тим судовима и Кристијану Шмиту.

Према Тадићевим ријечима, да Суд БиХ и Уставни суд БиХ поштују Устав БиХ, онда би Суд питао Уставни суд, да ли је „Шмитов кривични закон“ сагласан Уставу и Европској конвенцији и добио би одговор да није /чл. ИВ/3.ц/.

Уставни суд има надлежност у питањима која му упути било који суд у БиХ, а односи се на то да ли је закон на чијој ваљаности почива његова одлука, сагласан са овим Уставом, Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама и њеним протоколима, или са законима БиХ; или у погледу постојања или дјелокруга неког општег правила међународног јавног права, које је од значаја за одлуку тог суда“, навео је Тадић на друштвеној мрежи „Икс“.

Будући да не поштују Устав, суђење које почиње сутра биће суђење и тим судовима и Кристијану Шмиту, указао је Тадић.

Суд БиХ заказао је за сутра рочиште на којем би предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милош Лукић, требали да се изјасне о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића за непоштовање одлука Кристијана Шмита, кога Српска не сматра високим представником, јер његово именовање није потврђено у Савјету безбједности УН.

ИЗВОРСрна, фото С.Пашалић
Претходни текстШколске и предшколске установе да учествују у такмичењу за најбољи постер
Сљедећи текстБања Лука: Пронађено 2,6 килограма марихуане, лабораторија, оружје и муниција