Насловна Магазин Спорт Токио домаћин Свјетског првенства 2025. године

Токио домаћин Свјетског првенства 2025. године

193
0

Међународна асоцијација атлетских федерација /ИААФ/ саопштила је да ће јапанска пријестоница Токио бити домаћин Свјетског првенства у атлетици 2025. године.

Одлука је саопштена другог дана 228. састанка Свјетског атлетског савјета, који се ове године одржава у Орегону, у САД.

„Свјетско првенство у атлетици 2025. године вратиће највеће звијезде овог спорта на Олимпијски стадион у Токију, на којем су се прошле године одржале Олимпијске игре, у години када Јапанска асоцијација атлетских федерација /ЈААФ/ слави стогодишњицу постојања“, наводи се у саопштењу.

Коментаришући одлуку, предсједник ИААФ Себастијан Коу изјавио је да је Токио, међу екстремно снажним кандидатима за организовање првенства, изнио „неодољиву понуду“.

„Надам се да ће ово бити свјетло за Јапан, јер те године обиљежава 100 година ЈААФ и вратиће спортисте свјетске класе назад пред становнике Токија“, рекао је Коу.

Предсједник ЈААФ Мицуги Огата истакао је да су Јапанци неизмјерно поносни што је ИААФ указала повјерење Јапану да организује Свјетско првенство.

„Заједно са ИААФ, као један тим, искористићемо ову прилику да прикажемо најбољи могући глобални догађај који ће допринијети подизању нашег спорта на виши ниво“, додао је Огата.

Савјет је одлучио и то да се Свјетско првенство у атлетском кросу 2024. године одржи у Медулину и Пули, а 2026. у Талахасију, пренио је ТАСС. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстМинистар одбране Околић и командант ЕУФОР-а Антон Весели у посјети Техничком ремонту Братунац
Сљедећи текстТривић: Повећање најниже плате произвело би проблеме у пословању привредника