Насловна Најновије Требиње: Финале Купа Српске у кошарци – очекује се спектакл

Требиње: Финале Купа Српске у кошарци – очекује се спектакл

120
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, организовао је данас пријем за представнике Кошаркашког савеза Републике Српске и кошаркашких клубова „Леотар“ и „Борац“, поводом финалне утакмице Купа Републике Српске у кошарци, која ће вечерас бити одиграна у овом граду, истичући да је за Требиње велика част што му је указано повјерење да организује овај меч.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић рекао је новинарима да се вечерас очекује спектакл – дерби између ова два клуба још од постанка лиге Републике Српске.

„Људи из Требиња и ширег окружења који буду гледали утакмицу имаће у чему да уживају. Најважније је да спорт буде у првом плану и да позитивна слика оде из овог града“, нагласио је Ђурђевић и захвалио екипама, као и градоначелнику Требиња за пријем и позитиван однос према спорту.

Ћурић је рекао да је организацијом финала Купа Републике Српске Требињу указана велика част, те изразио очекивање да ће велики број Требињаца и гостију присуствовати утакмици, те гледати занимљив спектакл.

„Моја искрена жеља је да побиједи `Леотар` и надам се да ће тако бити, не само зато што се утакмица игра у Требињу, него сматрам да су квалитетан тим, али терен ће да каже своје“, навео је Ћурић.

Srna | ФИНАЛЕ КУПА СРПСКЕ У КОШАРЦИ - ОЧЕКУЈЕ СЕ СПЕКТАКЛ

Он је напоменуо да Требињу недостаје нова спортска дворана са бољим условима, те да су са енергетским сектором у фази израде тог пројекта.

„Сматрам да ћемо у наредном периоду, уз подршку Владе Републике Српске изградити озбиљан и модеран објекат који је потребан, не само Требињу, него региону и Републици Српској“, рекао је Ћурић.

Спортски директор Кошаркашког клуба /КК/ „Борац“ Марко Шћекић захвалио је градоначелнику Требиња на пријему, а „Леотару“ на организацији и гостопримству.

Он је рекао да је овај клуб спреман за финале и да се надају најбољем у вечерашњој утакмици.

Предсједник КК „Леотар“ Милутин Мастиловић рекао је новинарима да се надају доброј утакмици и изразио задовољство што је Градска управа Требиње пружила подршку у организацији финала Купа Републике Српске у кошарци.

„Та подршка неће изостати у наредном периоду, хвала на томе. Надамо се да ћемо бити побједници вечерас“, навео је Мастиловић и позвао суграђане да дођу на вечерашњу утакмицу.

Финале Купа Републике Српске у кошарци између КК „Леотар“ из Требиња и КК „Борац“ из Бањалуке биће одиграно у спортској дворани „Милош Мрдић“ од 19.00 часова.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстСвједок видио премлаћивање војника ЈНА у фискултурној сали “Фиса“
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: Дан бораца и општинске Борачке организације, РТВИС, 14.2.2024. (ВИДЕО)