Насловна Вијести Учитељ оловком избо ученика

Учитељ оловком избо ученика

419
0
Почетком мјесеца у школи у Крању у Словенији догодио се насилан инцидент.

Како јављају словеначки медији, учитељ је ученика ухватио за врат, одгурнуо га и три пута убо хемијском оловком. Дјечак је лакше повријеђен. 

Управа школе учитеља је удаљила са наставе, а полиција проводи истрагу.

Полицијска управа Крањ потврдила је за СТА да су почетком октобра обрађивали напад у једној од основних школа, али детаље не откривају, како су навели, због заштите личних података, секундарне виктимизације жртве и одредби Кривичног закона.

„Против једне особе полицијски службеници проводе истражни поступак због сумње на почињење кривичног дјела те ће о свим сазнањима обавијестити надлежно државно тужилаштво“, навели су.

Директорка школе одмах је реаговала на инцидент и покренула све поступке, потврђено је за портал „24ур“. 

Написала је да је одмах након инцидента обавила разговор с оцем, учеником, учитељем и другим ученицима из разреда у којем се догодио инцидент, а затим о свим сазнањима обавијестила полицију. Такође је обавијестила министарство и школску инспекцију те се с њима консултовала око мјера.

За СТА је потврдила и да је учитељ прошле године у октобру добио прво писмено упозорење због непримјерене вербалне комуникације с ученицима.

Отац: Учитељ никад не смије поступити тако глупо

За крањски портал „Трма“ о инциденту је проговорио отац нападнутог ученика. 

„Био сам у школи врло брзо након инцидента. У њему је мој син задобио три убода оловком. На њега је насрнуо учитељ, одгурнуо га и ухватио за врат. Није било никаквог посебног разлога, само неколико размијењених реченица између њега и мог сина, који је изненада доживио физички напад пред својим колегама из разреда. Овдје наглашавам да потпуно разумијем да није лако с одрастањем дјеце, али учитељ никад не смије поступити тако глупо“, рекао је отац дјечака.

Испричао је и шта се догађало након што је он стигао у школу.

„Када сам по доласку у школу покушао започети разговор с учитељем, био је груб према мени или ме оптуживао за све могуће како би прикрио оно што је учинио. У школи су се понашали одговорно, директорка је покренула све поступке. Догађај смо пријавили и у ПУ Крањ, гдје су већ све знали након што је инцидент пријавила школа. Отишли смо доктору, убод оловком догодио се у предјелу струка, подлактице, али и на лицу – срећом није било тежих посљедица“, додао је отац. 

У Полицијској управи Крањ додају да немају толеранције према било каквом насиљу. 

У основним и средњим школама, додају, редовно се спроводе превентивне активности на тему превенције сваког облика насиља, а жртве се подстичу да пријаве насиље полицији.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстТеренска јединица Фоча једна је од најзахтјевнијих теренских јединица Електродистрибуције Пале
Сљедећи текстВласеница: Радови на изградњи ски-центра „Игришта“ теку планираном динамиком