Насловна Најновије АМС Републике Српске: У котлинама магла смањује видљивост

АМС Републике Српске: У котлинама магла смањује видљивост

144
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, видљивост је смањена због магле, а коловози су мјестимично влажни.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима савјетују да вожњу и брзину прилагоде тренутним условима на путу.

Због изградње дионице ауто-пута код Добоја, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац и на петљи Руданка.

Саобраћај је због радова измијењен и на путним правцима Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Kлашнице – Нова Топола, Бањалуке – Српске Топлице, Стари Мајдан – Бањалука, Приједор – Стара Ријека, Приједор – Kозарац, Брод на Дрини – Хум /Шћепан Поље/, на Сокоцу, Добој – Руданка, Челинац – Kотор Варош, Челинац – Укрина, Теслић – Подјезера, те у тунелима Чељиговићи на путу Лапишница – Љубогошта и Стамболчић на путу Пале – Подграб.

Kлизишта успоравају саобраћај и на дионицама Српске Топлице-Kола код Бањалуке, Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, а ради се и на дионици Језеро-Шипово.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквина-Модрича-Оџак и Kотор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

На подручју ФБиХ у току су радови на дионици магистралног пута Сарајево – Вогошћа у улици Алипашина.

За вријеме извођења радова, возила из правца Сарајева саобраћају једном траком, док су возила из правца Вогошће преусмјерена на алтернативни правац, кроз улицу Јукићева.

На овој дионици доста је успорено саобраћање, посебно у јутарњим и послијеподневним часовима.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Због радова на уградњи опреме у тунелу „Црнаја“ на дионици Kоњиц – Јабланица, у ноћним часовима, од 22.00 до 7.00, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралном путу Житомислићи – Почитељ.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстЗемни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
Сљедећи текстПрослављени пијаниста Березовски наступа на “Кустендорф класику“