Насловна Најновије Финансијска подршка школарцима из руралних подручја

Финансијска подршка школарцима из руралних подручја

202
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уручио је данас рјешења по програму финансијске подршке ученицима који похађају подручне основне школе, за који је из буџета издвојено око 82.000 КМ.

Ћурић је новинарима након потписивања уговора рекао да се на овај позив јавила 121 особа, односно родитељи ученика који наставу похађају у руралним подручјима.

„У зависности од ситуације у кући, новчани износи су од 75 КМ до 125 КМ, девет мјесеци, четири мјесеца су у 2022. години, а пет мјесеци у наредној години“, рекао је Ћурић те додао да су Финансијски подржани ученици школа у селима Ластва, Петрово поље, Дражин до, љубомир и Моско.

Он је рекао да Градска управа Требиње шесту годину заредом спроводи овај програм.

„На овај начин пружамо подршку породицама у руралном подручју, а самим тим имамо јасан циљ, не желимо да се буде угашена ниједна школа у руралним подручјима“, рекао је Ћурић.

Он је додао да је број ученика који похађају наставу у подручним школама у Требињу на нивоу претходних година, што је оптимистично с обзиром на то да се сваке године гаси велики број подручних школа у Српској и региону.

Родитељ ученика подручне школе у Дражин долу Зоран Којовић који је данас добио рјешење о финансијској подршци рекао је да ће му ова средства много значити, те захвалио Градској управи за подршку.

“ Ово је заиста лијеп гест Градске управе“, рекао је Којовић.

Миливоје Глоговац, родитељ ученице подручне школе у Љубомиру, захвалан је градоначелнику Требиња и Градској управи за додијељену финансијску подршку, те рекао да ће његовој породици она много значити, с обзиром на то да је супруга незапослена, а он је пензионер.

„Значиће ми много подршка. Свака помоћ је добродошла. Свака част градоначелнику јер хоће да помогне дјеци“, рекао је Глоговац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПронађено тијело мушкарца у близини мјеста превртања цистерне
Сљедећи текстСредњошколци у акцији „Једно дијете, један слаткиш“ прикупили 800 КМ