Насловна Најновије Херој Русије: 15-годишњи дјечак спасио преко 100 људи у нападу терориста у...

Херој Русије: 15-годишњи дјечак спасио преко 100 људи у нападу терориста у Москви (ВИДЕО)

280
0

Ислам Халилов (15) проглашен је херојем јер је спасио више од 100 људи у нападу у Москви, а ту се задесио јер је дошао на посао и то на пола радног времена у гардероби.

Храбри дјечак је остао миран, упркос томе што му се пред очима водила права крвава битка, и водио је престрављене људе који су бјежали од наоружаних људи до излаза за случај нужде, спасавајући животе.

Пошто је био упознат са огромном зградом из својих послова послије школе, знао је гдје да пронађе излаз у случају нужде и водио је престрављеене људе да изађу неповријеђени.

Дјечак је телефоном снимио видео како води гомилу степеништем за хитне случајеве и виче: „Тамо, онуда, тамо. Сви идите тим путем. Сви тамо. На Експо, на Експо…“

 

Ислам је за Раша тудеј испричао шта се догодило тог дана.

– Почело је као обичан радни дан, а онда су се чули чудни звуци на првом спрату. Мислили смо да је покретна степеница покварена или је била пијана група. Онда су људи почели да истрчавају и вриште, и схватио сам да морам да поступим и урадим што је могуће боље, јер сам схватио да ћу, ако останем у стању шока, изгубити свој живот и животе стотина људи.

 

Викао је и давао знак уплашеним и успаниченим људима да га прате.

– Када сам био у гомили људи, ишао до врата да их отворим, али сам помислио да би терористи могли изаћи са степеница или са покретних степеница и бацити гранату или отворити ватру. Хвала Богу, ништа се није догодило. Успио сам да отворим врата на вријеме – каже Ислам и изразио захвалност што су сви остали живи и здрави.

Иначе, Ислам Халилов је поријеклом Киргистанац.

ИЗВОРAgencije
Претходни текстЕмисија “Пулс града”, 24.03. (Видео)
Сљедећи текстДодик: Поносан сам што је Србија успјела, а с њом и Република Српска (ВИДЕО)