Насловна Најновије Цвијановић: Угрожене уставне позиције Српске и БиХ

Цвијановић: Угрожене уставне позиције Српске и БиХ

57
0
Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да су дјеловањем страног фактора угрожене уставне позиције Републике Српске и БиХ.
 

– Ако говоримо о томе ко има право да нешто намеће овдје или говоримо о надлежностима и позиционирању, онда значи да бранимо уставност – рекла је Цвијановић у Народној скупштини Републике Српске реагујући на обраћање шефа Клуба посланика СДС-а Вукоте Говедарице.

Она је истакла да бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен, којег спомиње опозиција, боље разумије вријеме у коме је вршио функцију и садашње, те да нема разлога да га помињу Говедарица и опозиција.

– Говедарица каже да не треба да се ми сикирамо за СДС. Сикирамо се за СДС зато што санкције за Балкан немају секундарну димензију и ово што проживљава СДС не би требало да буде. Ријеч је о политичким притисцима на финансијске институције овдје – рекла је Цвијановић.

Она је навела да није коректно да Говедарица каже да неко својом политиком у изолацију доводи грађане.

Цвијановић је позвала Говедарицу да не плаши народ како ће остати без плата и пензија и да ће Српска финансијски пропасти.

– Јасно је зашто данас расправљамо о теми која је намјерно испровоцирана нелегалним и незаконитим дјеловањем некога ко покушава да се представи да је нешто. Ако вам није јасно чиме се бавимо, још једном кажем бавимо се Уставом – рекла је Цвијановић и упитала опозицију гдје је Шмитов закон о имовини.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСиндикат Шума Српске тражи повећање плата, не искључују и могућност штрајка
Сљедећи текстТрећи дан потраге за двогодишњом Данком Илић – багером се рашчишћава терен око куће